със два тестера си игра и двата неможаха да се вържат. мести пиновете и пак не се върза.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ за аербег централа
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от paveмного успокоително, кажете какво да правя.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от pave Покажи съобщениене съм сигорен дали е грамнал. айр беците до сега не са отваряни, сичко си работеше докато не натрупа тези грешки със свалянето на километража заради тези крушки. дори пробвах да откача акомулатора и пак нестана.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщениеНяма оправия ейййййййй.
Лампата пак светна. Дава някаква грешка все едно е отворен шофьорския еърбег. Някакви идеи от какво може да е?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от kukerЕ кой мислиш му я е оплескал?И какво означава оплескана система?Признай си че твоя човек не е свършил нищо.
Както и да е. Утре ще отида да го проверят. Попитах тук ако на някой му се е случвало и може да ми даде полезна информация.Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от kukerЦялата работа взе да мирише яко.Аз твоите услуги мога лесно да ги избегна, не се притеснявай.Но след като поставяш така нещата мога да кажа същото.Заплаха в три изречения!?!Май си вярваш прекалено!?!
Колегата да откачи буксата от централата и да измери кабела до възглавницата на волана. Там се върти проблема. Да овори и волана да види да не се е откачил и от там. Щом е записала грешка значи няма връзка с волана.Last edited by oem; d.m.y г., 10:56.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Колега 50 cent съпротивленията до всички AirBag ци мерени от страната на централата трябва да са около 4.7 ома
Само до волана е мисля 2 ома
Ако са такива.... може би проблема е в централата!
Между другото тези блокове имат гаранционен срок 10г и трябва да се подменят или да минат тестови преглед в края на този период. Подкрепям колегата Bobo, че не трябва да се рови точно в този блок, под какъвто и да било предлог! Особено ако след това не можеш да го "стендираш".
П.П. всички откачания/закачания правете на разкачен акумулатор... да не се случи...Last edited by fade; d.m.y г., 12:00.
Comment
-
Хайде колегата да провери първо къде е проблема и тогава да обвинявате. Всеки чул-недочул, знае-незнае говори каквото му падне. През нас са минали около 10-тиа централи вече, включително и тази на моята кола и на бившето Браво. На Алфата 1 година вече няма проблеми. Бравото е ударено вече и е с отворена възглавница на волана.
Проблема на тези централи е около паметта и няма нищо общо с проблема който се е получил при колегата.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеХайде колегата да провери първо къде е проблема и тогава да обвинявате. Всеки чул-недочул, знае-незнае говори каквото му падне. През нас са минали около 10-тиа централи вече, включително и тази на моята кола и на бившето Браво. На Алфата 1 година вече няма проблеми. Бравото е ударено вече и е с отворена възглавница на волана.
Проблема на тези централи е около паметта и няма нищо общо с проблема който се е получил при колегата.Иначе и аз съм съгласен, че всичко може по принцип да се ремонтира... ама...
Пък съм виждал и гаранционно Peugeot 406 дето се е превъртяло през таван поне два пъти и възглавниците не са се надули!
Така че... "бай бабо да не те среща мечка"Last edited by fade; d.m.y г., 13:18.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега 50 cent съпротивленията до всички AirBag ци мерени от страната на централата трябва да са около 4.7 ома
Само до волана е мисля 2 ома
Ако са такива.... може би проблема е в централата!
Между другото тези блокове имат гаранционен срок 10г и трябва да се подменят или да минат тестови преглед в края на този период. Подкрепям колегата Bobo, че не трябва да се рови точно в този блок, под какъвто и да било предлог! Особено ако след това не можеш да го "стендираш".
П.П. всички откачания/закачания правете на разкачен акумулатор... да не се случи...Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщениеМежду другото от личен опит с моята централа установих, че като се откачи буксата от централата самия куплунг окъсява линията към еърбеците . Това го установих след като един "специалист" прави замерванията в колата и ме мота 2 седмици с демонтирана централа в него. Не знам, може и да има значение, че моята е само със 1 еърбек, но си мисля че съпротивленията бяха доста по-високи...
Ама тука има хора който ремонтират централи те може би знаят по-добре, нека те да кажат!
П.П. Всъщност като се замисля може да има различни версии централи и през годините да са се променяли ... знам ли... може и да е подвеждаща информацията която дадох... но нека някой ме опровергае! Ще се радвам да науча нещо повече!Last edited by fade; d.m.y г., 13:38.
Comment
-
Здравейте, на всички участнци в дискусията.
Аз съм човека, който ремонтира въпросната "централа". Да обясня в какво се състои проблема - след определено време обикновенни 10 години всяка електроника започва да дефектира. Проблема с явяването на дефекти е стареене на пасивни елементи (кондензатори, ресистори ... ), изтекли експолатационни часове на полупроводниковите елементи.
В конкретния случай - дефекта който дават блоковете за управление на Airbag-а при Fiat/Alfa/Lancia е загуба на комуникация с модула - проблема е разрешим, чрез замяна на някой компоненти в модула - като по този начин се възстановява нормалната комуникация с блока за управление ( теоритично поне за 10 години ).
Всякакви други проблеми при които модулът влиза в комуникация с диагностична апаратура и няма записана Crash Data - са проблеми с интерфейсната система на Airbag системата ( захранване, окабеляване, куплонзи, датчици, въздушни възглавници ).
В случая всяка нормална диагностична апаратура освен проблем с шофиорската възглавница би могла да предостави и информация за характера на проблема - късо съединение, завишено съпротивление или пробив към маса.
Мисля, че при така изяснените обстоятелства не би трябвало да има нападки към мен или колегата oem.
Проблемът в случая е лесно решим - нужни са само диагностична апаратура, мултимер, комплект отверки и човек с познания по електроника и принцип на действие на системата.
Comment
-
Disconnected
и моята беше с такава диагноза. Човек от София я гледа и той каза , че сменял елементи, но аз такова нещо не видях / лака беше непокътнат с изключение на този около процесора, явно там е чел паметта /. Просто чисто любопитсво, повреда в елементи ли е това или бъг в софтуера?
Може и на лични да си пишем...Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
Comment